Welkom op
 www.andreopreis.nl
  Home Waarom Route Bagage Landen Top 30 Email Links


De route

Reizen heb ik altijd al leuk gevonden! Op de middelbare school begon dat al het aardrijkskunde, waarbij ik de atlas het meest interessant vond. Na verschillende landen te hebben bezocht heb ik enkele jaren geleden voor het eerst gevlogen. Dit vond ik zo’n geweldige ervaring (gelukkig ook maar) dat ik besloot om ook landen buiten Europa te bezoeken. Maar je kunt wel naar een bepaald land ver weg gaan, waarschijnlijk dat je dan het jaar daarop weer zoiets wilt: waarom niet in een keer dus.

Helaas is dat er tot nu toe nog niet van gekomen, maar dit zal dus spoedig veranderen. Toen ik vorig jaar in Malta het Advanced Open Water duikbrevet heb gehaald wist ik zeker dat ik dit ook op andere plaatsen in de wereld wil gaan doen.

Daarnaast heb ik de drang om wat te zien van de wereld en vraag ik me het volgende af:

  • Hoe leven mensen in andere landen?

  • Zijn er in andere landen ook zoveel regeltjes?

  • Regent het buiten Nederland ook zo veel als hier.

Ook wil ik geen spijt krijgen als ik het nu niet zou doen. Als je eenmaal in de huisje-boompje-beestje cyclus komt, zal het er wel niet meer van komen. Daarnaast kun je (en zul je) nog genoeg jaren werken.

Als je de wereld wilt zien moet het je boeien. Ik zijn erg benieuwd naar andere culturen en wil deze ook daadwerkelijk mee maken en niet vanuit een busraampje zien hoe het er in een land aan toe gaat. Ik wil mijn horizon verbreden, leren van andere mensen en mezelf beter leren kennen. Als je jaren later terug kijkt op je leven om te zien hoe het is geweest en wat je hebt gedaan wil ik daar een goede en eerlijke mening over kunnen geven. Ik wil er voor zorgen dat ik gedaan heb wat je wou doen. Een betere manier dan deze is er volgens mij niet. Het is ook heerlijk om geen verplichtingen te hebben, langer te blijven wanneer het bevalt of gewoon te vertrekken wanneer het niet meer boeit.

Als de beslissing voor de sabbatical dan uiteindelijk is genomen komen er praktische problemen bij kijken. Zoals wat doe je met je werk, huis en huisdieren. Wat het werk betreft mijn contract is eind mei 2005 afgelopen, dus daar zitten geen verplichtingen meer. Natuurlijk moet ik dan bij thuiskomst opnieuw solliciteren, maar nu heb je iig geen verplichtingen en is de verwachting van de werkgelegenheid positief.

Omdat ik bijna 6 jaar heb gewerkt heb ik een financieel potje opgebouwd. Echter of dit genoeg is voor de hele reis is nog maar de vraag. Gelukkig dat de dollar een beetje meewerkt (en dit hopelijk blijft doen), maar wellicht dat er af en toe centjes verdiend moeten worden.

De geplande vertrekdatum is woensdag 29 juni 2005 en de geplande terugkomstdatum is vrijdag 10 juni 2006. Klik op route (menu links) voor de geplande trajecten die ik zal gaan afleggen. Vergeet ook niet regelmatig de weblog te bekijken.

 

 

 

 
Quotes

"

Deze ervaring mag je niet missen en maak je waarschijnljik ook maar één keer mee"
 
" A journey of a thousand miles begins with a single step" 
 
" Leer je andere ik kennen"
 

  

 

 
 
 
       
 

Copyright www.andreopreis.nl 2005/2006