Welkom op
 www.andreopreis.nl
  Home Waarom Route Bagage Landen Top 30 Email Links


De route

 

Nr 9: The Loop; 3 dagen toeren op een motor door de modder
Tha Khek, Laos

25, 26 en 27 augustus 2005

Via iemand die ik in China had getroffen hoorde ik dat je in Laos een motortocht van 3 dagen kon doen, waarbij je langs enkele afgelegen grotten en leuke dorpjes zou komen. omdat ik via ViŽtnam toch van midden naar noord-Loas ging rijden kwam ik er toch langs. Dus ff kijke natuurlijk.
Omdat het in augustus regenseizoen is wisten de mensen van het hostel niet zeker of de route wel begaanbaar was. Bovendien moest je een grote rivier over steken en de vorige brug was ingestort, maar er gingen 'verhalen' dat er een nieuwe brug gebouwd werd haha. Ik had er wel zin in dus toch gegaan natuurlijk en het begon al goed, want de eerste grot was een pas ontdekte boeddhacave, maar die was al niet meer toegankelijk door het water. Wel vond ik een local die mij best wel even met zn boot heen en terug wou brengen, mooi toch!
Verder de hele dag doorgereden over stoffige?? wegen naar een klein plekje (weet naam niet meer). De dag daarna zag je wat er met regentijd werd bedoeld. Het was maar goed dat ik om 7 uur al weer ging rijden, want de weg was een grote modderpoel en samen met enkele andere rijders hebben we een nieuwe route door het bos gemaakt haha. Onderweg waren er een aantal mensen die brandstf verkochten, want een tankstation vind je daar niet natuurlijk. Toen daarna de rivier gezien en die was best groot en je zag de weg al in het water verdwijnen (zie foto), maar gelukkig klopten de verhalen en lag er een mooie nieuwe brug. Ik hoefde niet terug gelukkig!
Via Lak Sao uiteindelijk in een klein dorpje terecht gekomen en een leuke Engelsman ontmoet die geŽmigreerd was en getrouwd was met een (veel te) jonge vrouw. Hij had wel leuke verhalen overigens, oa over de wilde dieren die in het bos tegenover zin huis leefden. Laat ik nou net een aantal uur daarvoor door dat bos gelopen te hebben hmmmm. Iig leuke avond gehad. De volgende dag weer terug gereden naar Tha Khek over een groot gedeelte asfalt, dus niet zo spannend. Wel leuk natuurlijk om de binnenlanden van Laos zo te ontdekken en vooral de gastvriendelijkheid van deze mensen mee te maken.
 

Terug naar top 30

 

 

 
Quotes

"

Geen regeltjes of verplichtingen is ook best lekker"
 
" Van uitstel komt vaak afstel" 
 
   
 

  

 

 
 
 
       
 

Copyright www.andreopreis.nl 2005/2006