Welkom op
 www.andreopreis.nl
  Home Waarom Route Bagage Landen Top 30 Email Links


De route

 

Nr 7: De weg van Te Anau naar Milford Sound
Nieuw Zeeland

6 en 7 december 2005

Als je ooit in Nieuw Zeeland komt is dit waarschijnlijk het mooiste stukje natuur wat je daar kunt vinden. Deze weg ligt aan de zuidwest kant van het zuidereiland en is omgeven door schitterende natuur. Halverwege de weg begint de beroemde Milford track waar je in 4 dagen naar Milford Sound kunt lopen. Onderweg zie je al verschillende historische feiten over de aanleg van de weg en de Homer tunnel die zo'n 10 km voor Milford Sound ligt.
Oorspronkelijk zou er een weg vanuit Queenstown naar Milford Sound worden gemaakt, maar het was gemakkelijker om vanuit Te Anau te beginnen, waardoor je ipv 2 uur nu ongeveer 5 uur moet rijden vanuit Queenstown. Met mooiste gedeelte van de weg is ongetwijfeld als je de Homer tunnel uitrijdt en het enorme dal inkijkt.
Dat de weg grote gedeelten van het jaar afgesloten is komt door de sneeuwval en het lawinegevaar. in november 1996 was er zo'n grote lawine dat de oostkant van de tunnel 'verdween' onder de sneeuw.
Ook het smeltwater wat van de bergen om de weg heen loopt is een mooi gezicht. Talloze riviertjes zijn het gevolg, waar ook verschillende sporten in worden gedaan.

Terug naar top 30

 

 

 
Quotes

"

Geen regeltjes of verplichtingen is ook best lekker"
 
" Van uitstel komt vaak afstel" 
 
   
 

  

 

 
 
 
       
 

Copyright www.andreopreis.nl 2005/2006