InfoLandschapWeer+tijdRouteTe doen


Kuala Lumpur, Malaysia

Info
MaleisiŽ heeft een rijk koloniaal verleden. Verschillende mogendheden hebben zich hier in de loop van de eeuwen gevestigd. MaleisiŽ was vroeger een gunstige strategische plek aan de Straat van Melaka. De plaats Melaka was in de 15de eeuw de belangrijkste haven in Zuidoost-AziŽ, waar handelaren uit het Westen en het Oosten elkaar troffen. Melaka heeft in de loop der eeuwen diverse overheersers gehad: Chinezen, Portugezen, Hollanders en Engelsen. In het jaar 1957 werd de Britse vlag gestreken en is Malaya een zelfstandige staat. Het land veranderde haar naam in Malaysia. De naam Malaysia (MaleisiŽ) is een samenvoeging van Malaya en Singapore. Later zouden Singapore en MaleisiŽ zich weer van elkaar afsplitsen.Top

Landschap en klimaat  
MaleisiŽ heeft een tropisch klimaat; de luchtvochtigheid is net als in de omliggende Aziatische landen hoog, met name in het regenseizoen. De regenmaanden zijn: eind november tot februari aan de oostkust en december tot eind februari aan de westkust. Tijdens de regentijd aan de westkust van het Maleisisch schiereiland kun je prima reizen. Af en toe een bui, veelal in de namiddag/ avond. In de zogenaamde moesson-perioden kunt u ook goed reizen; de luchtvochtigheid is hoger, maar het heeft ook zijn voordelen. Het is wat minder stoffiger en er zijn meer vruchten. Het betekent niet, dat het in de moessontijd steeds regent. In feite kan het het hele jaar door iedere dag regenen. Die tropische buien veroorzaken in korte tijd een enorme regenval, de straten lijken soms wel riviertjes, maar het is ook zo weer weg. Als het regent is dat meestal in de namiddag of avond. Meestal regent het niet, zoals bij ons, achter elkaar door.

Het regenseizoen aan de oostkust is van een geheel andere aard. Daar regent het heftiger en raden we af van eind november tot begin februari hier niet naar toe te gaan. In Sabah en Sarawak is de natte moesson tussen oktober en februari.
U zult merken dat er niet altijd een strak-blauwe lucht is, de temperatuur blijft echter prettig. In berggebieden kan het koeler zijn.Top


Weersverwachting en lokale tijd  

 


Top

Kaart
Top

Bezienswaardigheden + activiteiten
Onderstaande dingen wil ik gaan bekijken of doen. Wellicht komt er meer bij en zullen dingen afvallen, maar dit is in eerste instantie de bedoeling:
  • Penang
  • Kuala LumpurTop