InfoLandschapWeer+tijdRouteTe doen


Ulan Bator, Mongolia

Info

MongoliŽ ligt in Noord-AziŽ tussen China en Rusland. Dat zijn tevens de landen waaraan MongoliŽ grenst. De oppervlakte van MongoliŽ is 1.565.000 vierkante kilometer. MongoliŽ is daarmee 45 keer zo groot als Nederland.
MongoliŽ is ťťn van de meest hooggelegen landen van de wereld. Het ligt gemiddeld 1580 meter boven de zeespiegel. In het midden en noorden van MongoliŽ liggen veel bergen, de Khangai bergen en de Mongoolse Altai bergen. Ten noordoosten van hoofdstad Ulan Bator ligt de bergketen Khentti Nuruu, dat zijn de hoogste bergen in het oosten van het land. MongoliŽ heeft veel meren met zout of zoet water. In het zuidelijke en centrale gedeelte ligt een gedeelte van de Gobi woestijn.Top


Landschap en klimaat  
MongoliŽ heeft een continentaal (woestijn) klimaat met scherpe wisselingen per seizoen en tussen dag en nacht. In de winter kunnen de temperaturen dalen tot vijftig graden onder nul in het koude noorden. In de zomer kan het in het zuiden wel veertig graden boven nul worden. Gemiddeld is het in de zomer in MongoliŽ ongeveer vijftien graden.
Het regenseizoen valt in juli en augustus.Top

Weersverwachting en lokale tijd  

Top

Kaart  
Top

Bezienswaardigheden + activiteiten  
Onderstaande dingen wil ik gaan bekijken of doen. Wellicht komt er meer bij en zullen dingen afvallen, maar dit is in eerste instantie de bedoeling:
  • Treinreis door MongoliŽ
  • Ulan BatorTop